Top Guidelines Of ubat kencing manisTindakan undang-undang boleh diambil terhadap iklan produk kosmetik yang mempunyai tuntutan perubatan serta melanggar garis panduan yang telah ditetapkan.

Kebenaran untuk mengimport ubat-ubatan tidak berdaftar hanya diberi bagi kes-kes yang mengancam nyawa dan pesakit mestilah di bawah penyeliaan seorang pengamal perubatan berdaftar. Permohonan yang lengkap akan diproses dalam tempoh 14 hari

The MAB would not Manage commercials connected with products and services offered by fitness centers presented that no professional medical solutions are advertised.

Our simple to operate automobile finance calculator will provide you with an idea of what your month to month repayments may be.

Approval for any advertisement structure relies to the Medicines (Ad and Sale) Act 1956 and its restrictions. Also, ad formats will have to also adjust to promotion guidelines and policies issued via the MAB.

Does MAB monitor and Manage pharmaceutical solution commercials created by immediate providing providers?

Sebarang jenis penyebaran maklumat mengenai produk dan perkhidmatan kesihatan boleh diklasifikasikan sebagai iklan termasuklah melalui Web. Kelulusan LIU adalah diperlukan sebelum ianya boleh dipaparkan kepada masyarakat.

Sudah tentu untuk mengawal penyakit ini akan mengambil masa sedikit. Oleh itu saya sarankan pengambilan Phytax selama three bulan secara istiqomah supaya memberi masa yang mencukupi utk tujuan pemulihan badan.

Slideshare uses cookies to enhance performance and effectiveness, also to provide you with appropriate promotion. If you carry on searching the internet site, you conform to using cookies on this website. See our User Agreement and Privacy Coverage.

Bolehkah plan get more info pengurangan berat badan disiarkan tanpa kelulusan LIU sekiranya ia hanya memaparkan rutin senaman dan application diet regime?

Sekiranya pengguna mengesyaki terdapat iklan produk farmaseutikal atau iklan perkhidmatan kesihatan yang tidak mendapat kelulusan LIU atau tidak mempamerkan click here nombor kelulusan LIU, aduan boleh dibuat kepada Urusetia LIU.

Ini kerana kandungan bahan-bahan di dalam click here roti dan biskut mengandungi gluten dan ianya tidak elok untuk sistem percernaan manusia.

Seperti membina otot tubuh badan yang lain. Alat senaman keluaran Guy's Pump adalah satu-satunya alat yang dicipta khusus untuk menguatkan dan membesarkan otot zakar. Ini kerana mutu dan spesifikasinya direka khusus untuk tujuan membesarkan dan menguatkan otot zakar.

Penyakit tersebut disebabkan oleh keadaan asidosis dalam tubuh kita yang datangnya dari faktor pemakanan berasid seperti makanan berminyak, berkarbonat dll. Meminum air tinggi alkali boleh menurunkan tekanan darah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *